Granboms frisörblogg

Barbering

Publicerad 2013-08-11 11:50:00 i Barbering, Do it yourself, Produkter,

Jag har håller just nu på att utbilda mig inom barbering. 
Det innebär att jag rakar herrars skägg med kniv. Behandlingen är lite som en spaupplevelse med ansiktsmassage och varma handdukar. 
 
Innan din kund kommer så tar du fram åtta handdukar, kniven, nytt rakblad och dina produkter. När du satt kunden tillrätta i stolen lägger du tre handdukar i varmtvatten och låter kranen spola vatten så det håller sig hett. Luta kunden tillbaka, placera en handduk över bröstet på honom. Denna kommer du använda dig av när du ska torka av kniven. Byt rakbladet framför kunden, detta är jätte viktigt då man aldrig får använda samma blad till två olika behandlingar. 
 
 
Sedan tar jag American Crews Lubricating Shave Oil och masserar in i skägget för att mjukgöra porerna och få ett bättre flyt med kniven. (Under mina behandlingar använder jag mig enbart av American Crews produkter.)
Placera en varmhandduk runt ansiktet med hål för näsan så det inte blir obehagligt att andas. När handduken svalnat av tar jag Moisturizing Shave Cream och applicerar på med hjälp av borsten och fördelar med varmt vatten. Här börjar barberingen. Alltid i början så rakar du medhårs. På buckliga eller andra svårare ytor såsom adamäpplet drar du ut huden och drar små drag med kniven. 
När du rakat igenom allt medhårs lägger du på ytterligare en varm handduk runt ansiktet. När den svalnat av applicerar du på Precision Shave Gel och finslipar på rakningen genom att gå mothårs. Vissa män är känsligare på vissa ställen som exempel halsen. Får de lätt utslag så gå inte in mothårs med kniven utan låt det vara rakat enbart medhårs. 
Det viktiga under behandlingen är att alltid hålla huden fuktig. Använd dig utav vatten och oljan och smörj rikligt hela tiden så att kniven får ett flyt när du rakar.
När allt är barberat tar du den sista varma handduken och lägger den på kundens ansikte. Medans handduken svalnar av tappar du ur vattnet och byter till iskallt vatten i kranen och lägger i den sista handduken. 
Ta bort den avsvalnade handduken och var noga med att torka resterna av produkter i ansiktet som kan vara kvar. Smörj in ansiktet med Post-shave cooling lotion. Detta är en produkt som återställer hudens balans och stimulerar porerna. 
Lägg på den kalla handduken på kundens ansikte. Detta är för att sluta porerna igen då värme öppnar upp dom. Som avslutning masserar du in cooling lotion igen ordentligt.
 
 
Follow on Bloglovin

Kommentarer

Postat av: Michelle

Publicerad 2013-08-11 15:05:47

SV: Tacktack :D hehe

Postat av: Linda ♥

Publicerad 2013-08-11 17:58:21

Låter jättehärlig att bli rakad ju, kanske borde skaffa skägg? ;) Haha!

Postat av: Hanna

Publicerad 2013-08-11 19:27:14

Sv: Tack för ditt svar! :)

Postat av: ★ ADARAS.se - Where blog meets magazine! ★

Publicerad 2013-08-11 21:16:48

sv: varsågod! :)

Postat av: Fannie

Publicerad 2013-08-12 13:45:17

Ja det är riktigt snyggt, dock gillar jag inte själv att ha massa färger i håret! :) kram

Postat av: liborius

Publicerad 2013-08-16 08:40:19

coolt!

Postat av: LIENE

Publicerad 2013-08-18 15:57:43

Jag skulle nog tycka det är lite läskigt att göra för att man vill inte skära någon, men du är säkert bra :)

Postat av: El Is

Publicerad 2013-08-22 15:47:18

blogga!!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela